Team 'in gesprek'

pastorale hulp en ondersteuning

Pastorale ondersteuning is een zorgvorm die wordt aangeboden vanuit de kerkelijke gemeente. Het team ‘in gesprek’ biedt ondersteuning bij psychische en/of sociale problematiek, waarbij samen met het team, onder leiding van de Heilige Geest, gezocht wordt naar een veilige, liefdevolle oplossing om tot rust te komen.

Voorbeelden waar pastorale ondersteuning gewenst kan zijn: piekeren, beperkende gedachten, ruzies die niet opgelost lijken te kunnen worden, problemen op het werk of in relaties, financiele problemen, of het hebben van een negatief zelfbeeld en daar tegenover hoe God naar je kijkt.

Binnen de kerkelijke gemeente wordt dit ook wel herderlijke zorg genoemd (i.v.m. bijbelse verwijzing waar Jezus zichzelf als herder beschrijft van zijn kudde (Johannes 10:11-16).

Het team ‘in gesprek’ is geen zorgverlener. Indien de problematiek te groot blijkt te zijn, zal er geholpen worden om de juiste professionele zorg te vinden en zal de zorg door het pastorale team overgedragen worden.

De leiding van de Ark stelt zich verantwoordelijk voor de pastorale ondersteuning die verleend wordt vanuit dit team. Mocht u kiezen voor pastorale ondersteuning hierbuiten, dan staat dat u volledig vrij, maar daar zal de Ark geen verantwoording voor kunnen dragen.

Hulp vraag?

Zoek jij pastorale hulp en ondersteuning?

Wil jij graag een pastoraal gesprek of zoek je pastorale ondersteuning, vul dan het formulier in via onderstaande button en verzend deze. Er zal dan spoedig contact worden opgenomen.