in gesprek

pastorale hulp en ondersteuning

Pastorale ondersteuning is een zorgvorm die wordt aangeboden vanuit de kerkelijke gemeente. Het team ‘in gesprek’ biedt ondersteuning bij psychische en/of sociale problematiek, waarbij samen met het team, onder leiding van de Heilige Geest, gezocht wordt naar een veilige, liefdevolle oplossing om tot rust te komen.

Voorbeelden waar pastorale ondersteuning gewenst kan zijn: piekeren, beperkende gedachten, ruzies die niet opgelost lijken te kunnen worden, problemen op het werk of in relaties, financiële problemen, of het hebben van een negatief zelfbeeld en daar tegenover hoe God naar je kijkt.

Binnen de kerkelijke gemeente wordt dit ook wel herderlijke zorg genoemd (i.v.m. Bijbelse verwijzing waar Jezus zichzelf als herder beschrijft van zijn kudde (Johannes 10:11-16).

Het team ‘in gesprek’ is geen zorgverlener. Indien de problematiek te groot blijkt te zijn, zal er geholpen worden om de juiste professionele zorg te vinden en zal de zorg door het pastorale team overgedragen worden.

De leiding van De Ark stelt zich verantwoordelijk voor de pastorale ondersteuning die verleend wordt vanuit dit team. Mocht u kiezen voor pastorale ondersteuning hierbuiten, dan staat dat u volledig vrij, maar daar zal De Ark geen verantwoording voor kunnen dragen.

gebed

Fil 4:6-7

In gebed mogen we al onze zorgen, angsten en vragen aan God vertellen (Fil 4:6-7). Hij belooft naar ons te luisteren. Heeft u een zorg of nood en zou je wel gebed kunnen gebruiken? Weet dan dat we graag voor je bidden.

Je kunt een gebedsverzoek bij ons aanvragen via onderstaande button. Daarnaast staan we op zondagochtend na de dienst voor jou klaar bij ons PrayerPoint, je kunt ons daar ook altijd even aanspreken voor gebed. Of kom eens langs bij de PrayerArk, waar we bidden voor elkaar en de omgeving.

Gebed nodig?

Kun je gebed gebruiken voor een zorg of nood in je leven?

Je kunt een gebedsverzoek bij ons aanvragen via onderstaande button of op zondag na de dienst bij PrayerPoint. Daar staan wij klaar en kun je ons altijd even aanspreken.

Hulpvraag?

Zoek jij pastorale hulp en ondersteuning?

Wil jij graag een gesprek nodig of zoek je pastorale ondersteuning, vul dan het formulier in via onderstaande button en verzend deze. Er zal dan spoedig contact worden opgenomen.