Missies

onze projecten in het buitenland

Missies

Met Gods grenzeloze liefde de grens over

Met Gods grenzeloze liefde de genzen over. Dat is de missie van de Ark Missies. We verwezenlijken dit door een zendelingen echtpaar te ondersteunen en jaarlijks een goed doel te omarmen.

Zendelingen echtpaar

Alejandro & Rozanne Venegas in Roemoenië

Onze zendelingen zijn Alejandro en Rozanne Venegas. Samen met hun dochter Naara zijn ze al jarenlang actief in Roemenië. Hier ondersteunen ze de lokale kerk, waar Alejandro predikt en mannen ondersteunt, terwijl Rozanne zich bezighoudt met het samenbrengen van vrouwen. God werkt krachtig door dit echtpaar, dat zich regelmatig toewijdt aan liefdevolle aandacht voor mensen en activiteiten op hun pad. In de afgelopen maanden waren ze actief in Oekraïne. Ook verzorgen ze lokaal hulpbehoevenden en nemen ze deel aan evangelisatie activiteiten. Omdat Alejandro en Rozanne hun leven wijden aan het dienen van de mensen in Roemenië, willen wij als Ark hen zegenen met gebed en financiële steun. Wil je meer weten over Alejandro en Rozanne, lees dan hun blog op de website van by faith we walk.

Jaardoel

stichting firm foundation - Oeganda

Jaarlijks omarmen wij als gemeente ook een christelijk doel in het buitenland. Voor dit jaar is het jaardoel de stichting “Firm Foundation”. Deze stichting is actief in Oeganda, Afrika, waar ze zich inzetten voor het onderwijzen en trainen van discipelen. De vrouwenafdeling genaamd “Firm Ladies” heeft als doel vrouwen te voorzien van menstruatieartikelen. 

Maandelijks zijn honderdduizenden meisjes en vrouwen in Oeganda bijna niet in staat om hun dagelijkse activiteiten uit te voeren vanwege menstruatie, simpelweg omdat ze geen geld hebben om maandverband aan te schaffen.

Firm Ladies streeft ernaar zoveel mogelijk vrouwen te voorzien van wasbaar maandverband (pads) dat ruim 1,5 jaar kan worden gebruikt en wasbaar is. Dit is een levensveranderende oplossing voor alle vrouwen!

De menstruatiepads worden gemaakt door de stichting Afripads in Oeganda, onder goede arbeidsomstandigheden werken hier locale vrouwen.

Het doel is tweeledig: Firm Ladies voorziet vrouwen van essentiële menstruatieproducten en biedt tegelijkertijd onderwijs en voorlichting over het vrouwelijk lichaam, zoals menstruatiehygiëne en de menstruele cyclus. Ze willen graag lokale mensen opleiden, zodat zij deze training zelf op een cultuur-sensitieve manier kunnen geven.

Voor €10,- maak je een verschil in het leven van een vrouw. Hiermee ontvangt ze 5 wasbare pads, 2 opbergzakjes, een instructiekaart voor onderhoud, een onderbroek en een stuk zeep.

Doordat Firm Ladies gekoppeld is aan Firm Foundation Bible School (in Nederland Rotsvast Bijbelschool), zullen alle dames naast de pads bovenal Gods liefde en zegen mogen ervaren door onderwijs en gebed.

In januari 2024 gaat Deborah van het team Missies op reis naar Oeganda om de fabriek te bezoeken, de eerste trainingen bij te wonen en contact te leggen met lokale kerken, klinieken en scholen. Het zou fantastisch zijn als we tegen die tijd al een grote hoeveelheid pakketten kunnen uitdelen aan vrouwen.

Ja, ik help mee!

Ik ondersteun graag één of meerdere projecten van de ark missies! 

U kunt ons helpen op verschillende manieren. Allereerst kunt u mee bidden voor ons en voor het werk dat we hier doen. Daarnaast kunt u ons ook financieel ondersteunen. Als u ons financieel wilt ondersteunen, eenmalig of maandelijks, kunt u een donatie doen met onderstaande button. 

Vul het bedrag in en het project dat je wilt ondersteunen! 

V.E.G. de Ark is een Algemeen Nu Beogende Instelling (ANBI), daarmee zijn uw giften aan V.E.G. de Ark aftrekbaar (zie ook www.belastingdienst.nl).