Over ons

Wij zijn een eigentijdse kerk met passie voor Jezus in de kop van noor Holland

Over ons

De ARK

Een eigentijdse kerk met passie voor Jezus in de kop van Noord Holland. Wij vinden het belangrijk dat jij kan komen, zoals je bent. Op je sneakers, in je ‘zondagse outfit’ of beide! Door al onze samenkomsten en activiteiten heen willen wij een open en gastvrije gemeente zijn, waar jij je thuis voelt. Een kerk waar familie zijn, Gods woord en het werk van de Heilige Geest centraal staat.

Wij houden van God, wij houden van elkaar en geloven in een levensveranderende ontmoeting met Jezus voor iedereen. Kom eens kijken in de samenkomst!

Onze missie is ‘alles voor een levensveranderende ontmoeting met Jezus’. Een activerende missie! Wij zijn vertegenwoordigers van Gods koninkrijk. Ons doel is steeds meer te veranderen naar het beeld van Gods zoon Jezus. Doordat Gods Geest in ons woont, betekent dit, dat anderen Jezus ontmoeten in ons. Maar hoe ziet dat er dan uit? In Galaten staat beschreven dat ‘de vrucht van de Geest’ van jou iemand maakt die het karakter van God weerspiegelt. Iemand waar anderen op kunnen vertrouwen. Iemand die steeds een beetje meer op Jezus gaat lijkten.

De vrucht van de Geest bestaat uit negen onderdelen. Wij streven ernaar deze eigenschappen in onze gemeente zichtbaar te maken in wie we zijn en wat we doen. 

Liefde

VREUGDE

VREDE

GEDULD

VRIENDELIJKHEID

GOEDHEID

GELOOF

ZACHTMOEDIGHEID

ZELFBEHEERSING

"Alles voor een levensveranderende
ontmoeting met Jezus"

KIJK ONTDEK BELEEF VERWONDER

Onze diepste motivatie is mensen te leiden in ontmoeting met Jezus. Want, daar waar mensen Jezus ontmoeten worden levens veranderd.

KIJK ONTDEK BELEEF VERWONDER
Wij zijn gedreven, vol vuur om in avontuur steeds meer te zien, te ontdekken en te ervaren van Gods aanwezigheid in ons persoonlijk leven, in de gemeente (Gods gezin) en in de levens van de mensen om ons heen. In dit alles zoeken wij naar een levende verrassende aanwezigheid van God. Wij laten ons daarbij leiden door Gods woord en het werk van de Heilige Geest. Dat verwondert ons elke keer opnieuw.

PERSOONLIJK, WARM EN MET OOG VOOR ELKAAR
Wij staan als gemeente met onze beide benen in de klei van de gemeente Dijk en Waard en strekken ons uit naar ieder mens in onze directe omgeving, de kop van Noord Holland en daarbuiten. In dit alles hebben wij zelf ervaren dat het kleine, het persoonlijke , de ‘keukentafel setting’ de meeste verbinding geeft met elkaar en de meeste groei geeft in zowel de gemeente als in ons persoonlijk leven. Deze keukentafelsetting staat dan ook symbool voor hoe wij onze gemeente vorm geven. Buiten de zondagssamenkomsten om komen wij bijvoorbeeld samen in kleine groepen, de Family Life Groups. Binnen een Family Life Group beleef je samen het geloof. Je wordt bemoedigd, je ontvangt woorden en beelden van God en je ontdekt wie Jezus is door samen te komen rondom Gods woord. 

De keukentafelsetting staat symbool voor hoe wij onze gemeente vormgeven; persoonlijk, warm en met oog voor elkaar.

Wie zijn wij

dagelijks bestuur en teamleiders

Frequently Asked Questions

ZONDAG SAMENKOMSTEN:

Theater de Binding
Bosgroet 12
1722 KC Zuid – Scharwoude

Route informatie: ROUTE

Ja, u kunt uw auto, fiets of motor parkeren op het gratis parkeerterrein voor theater de Binding.

Ja, in het gebouw bevindt zich een lift. Ook is het gebouw voorzien van aangepaste toiletten.

MIJN ARK • DE ARK LEDEN:

De vorm van de Ledeninfoavond ‘is werk in uitvoering’. Toekomstige vorm zal uit meerdere avonden bestaan. Houd deze faq in de gaten.

Indien men lid wil worden van onze gemeente dan kan dit als volgt.

  • Stuur een mail naar info@dearknh.nl waarin aangegeven wordt dat men interesse heeft in het lidmaatschap.
  • Onze backoffice medewerker zal een uitnodiging sturen voor de eerstvolgende Ledeninfoavond (deze wordt meerdere keren per jaar georganiseerd).
  • Voorwaarde voor lidmaatschap is een bezoek aan één van de bovengenoemde Ledeninfoavonden door in ieder geval één persoon van een gezin.
  • Deze Ledeninfoavond staat in het teken van het leren kennen van onze gemeente, bestuursleden en diverse teamleiders. Daarnaast vinden wij het als bestuur belangrijk om op deze avond elkaar op een informele manier te leren kennen.
  • Op deze avond wordt er ook een lidmaatschapsformulier uitgedeeld samen met een document wat ons Identiteit en Karakter beschrijft. Indien men na het lezen van de documentatie besloten heeft om lid te worden van de Ark, dan kan men het ingevulde en ondertekende lidmaatschapsformulier inleveren bij iemand van het bestuur of bij de backoffice medewerker of men kan het digitaal (b.v. via een scan met je telefoon) opsturen naar info@dearknh.nl
  • Als ons backoffice medewerker het ingevulde en getekende formulier heeft ontvangen wordt men opgenomen in ons administratie systeem en krijgt men een gebruikersnaam en wachtwoord toegestuurd om aan te kunnen loggen in onze Mijn Ark omgeving. Vanaf dit moment is men formeel lid van onze gemeente.
  • Een paar weken na de inschrijving zullen nieuwe leden ingezegend worden in een zondagsmorgendienst, waarvoor men automatisch een uitnodiging ontvangt.

Men kan zich HIER als gast aanmelden. Men wordt dan opgenomen binnen ons administratie systeem zodat men bijgevoegd kan worden aan specifieke groepen (b.v. Ark Marktplaats, FLG, etc) en kan meelezen met diverse prikbordberichten. Als ons backoffice medewerker uw aanvraag heeft goedgekeurd ontvangt men een gebruikersnaam en wachtwoord zodat men op onze intranet (Mijn Ark) omgeving kan inloggen.

Een groot deel van de communicatie binnen de Ark vindt via deze omgeving plaats (ook wel KerkSpot genoemd).

Deze informatie kunt u HIER vinden. In principe kan men als lid bij de documenten omgeving voor ‘LEDEN’, men dient hiervoor eerst wel in te loggen. Voor de omgeving van Teamleiders en Bestuur zijn andere toegangsrechten nodig die alleen aan deze specifieke groepen zijn toegekend.

DE ARK BASE:

DE ARK BASE is het kantoor en trainingscentrum van gemeente de Ark. Hier komen we samen in kleine groepjes voor vergaderingen, trainingen en dergelijke. 

Tweede Industriestraat 17, 1723 LG Noord Scharwoude.
Let op; dit is ons kantoor, NIET de samenkomst locatie!

Route informatie HIER

 

Parkeren kan gratis voor de deur, voor het pand zijn 4 parkeerplekken.
Zijn deze vol, dan verzoeken wij u gebruik te maken van het Aldi en Welkoop parkeerterrein verderop in de straat.